Tip: na oslovení záleži, alebo správne oslovenie v praxi

Ako sa dá niečo robiť lepšie bez toho, aby musel lekár/lekárka spraviť čo i len jeden úkon naviac? Možno sa čudujete, ale i na túto otázku jestvuje odpoveď. Po prieskume v reálnom živote mi vychádza jedno – správny lekár a jeho personál oslovuje klienta i jeho zvieratko menom. Zvyšuje to kredit lekára i celého zdravotného tímu v očiach majiteľa, ani neviete ako veľmi.

Poďme si to ukázať na príklade:
1. príklad (ako sa to nemá robiť) “Pane, poďte so psíkom ďalej.” alebo
2. správny príklad “Vitajte pán Itaky, poďte, prosím, s Ňufáčikom do ambulancie.”.

Je iné, keď zavoláte klienta do ambulancie spôsobom č.1 alebo č.2? Vžite sa do kože majiteľa a predstavte si túto situáciu. Čo by Vám bolo príjemnejšie? Príklad oslovenia s menom (ideálne oboch, teda majiteľa i zvieratko) je iste osobnejší, sympatickejší, a teda vhodnejší. Nabúdza sa tak dojem priateľského prostredia, klient sa cíti lepšie, radšej k Vám chodí a využíva Vaše služby. Tieto veci by mali byť neotrasiteľným zlatým štandardom vo vašej praxi, či už jednáte s klientom Vy osobne, alebo ktorýkoľvek člen Vášho tímu. A mali by ste to využívať pri každom spôsobe a forme komunikácie s klientom, t.j. pri verbálnej, osobnej, i elektronickej. I relatívne chladný a neosobný spôsob elektronickej komunikácie sa tak rázom dostáva to príjemnejšieho priateľského tónu, kedy majiteľ pociťuje, že si ho vážite. Už pri vývoji našej služby pre veterinárnych lekárov na informovanie klientov o blížiacich sa očkovaniach a iných termínoch som na tento dôležitý prvok myslel, a bola preto zakomponovaná možnosť zapnúť si vo vašich správach personalizáciu vo forme oslovenia klienta a zvieratka ich menami, prípadne s využitím ďalších personalizačných prvkov pri rôznych udalostiach (napr. automatické vloženie termínu a času kontroly, operácie, návštevy). Personalizáciu si stačí aktivovať v nastaveniach Vášho účtu a automaticky budú do správ vkladané personalizačné prvky, ako napríklad mená majiteľa a zvieratka a ďalšie. V súčasnosti nie sú zriedkavé prípady, kedy má jeden majiteľ viac zvierat. Výhoda personalizácie správ vo VitalFoxe spočíva predovšetkým i v tom, že majiteľ hneď v správe vie, o ktoré jeho zvieratko sa jedná a s ktorým má prísť na termín očkovania, prevantívnej kontroly, … Pri vypnutej personalizácii by sa mohlo stať, že majiteľovi, ktorý má viac zvieratiek príde viac správ v jeden deň, avšak nebude tam mať uvedené, ktorého jeho miláčika sa to týka. A pritom nemusíte vôbec nič manuálne robiť, len si v jednom nastavení aktivovať personalizovanie SMS a emailových správ. Zachováte si tak skvelý zlatý štandard i pri tejto forme komunikácie s klientmi.

A nezabudnite ešte na jednu drobnosť – keď k týmto základným surovinám pridáte pri komunikácii ľahko povýšené kútiky Vašich úst, rozumej úsmev :-), je to to pravé čo môžete klientovi naservírovať.


Chcete ZADARMO dostávať tipy a triky pre Vašu kliniku? Odoberajte ich tu

O autorovi - kto je ?

CEO v spol. aria33, s.r.o., podnikateľ, veterinárny lekár, autor VitalFox-u; od r. 2001 sa živo zaujíma o online technológie, dizajn & vývoj webov, občas programuje, prehlbuje si zmysel pre veterinárny marketing, a nielen veterinárny, tiež o biznis a teamleading... Delí sa o to, čo vie.

Chcete sa skontaktovať s Filipom Kovalovským? Máte záujem o konzultácie v oblasti veterinárneho menežmentu?

Máte niečo na srdci? Len do toho, napíšte nám komentár!

XHTML: Povolené tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Chcete ZADARMO dostávať tipy a triky pre Vašu kliniku? Odoberajte ich tu
VitalFox logo FoxMonitor Váš názor na VitalFox