Posledné dni a ich vplyv na SMS

jún 6, 2013 napísal     Žiaden komentár     V kategórii: Oznamy a odstávky

Dear VitalFox member, please contact us for current status of availability of this feature in your country.

Vážení vitalfoxácki používatelia,

rozhodol som sa napísať tento príspevok s ohľadom na uplynulé dni. Chcem sa s Vami totiž podeliť o najnovšie skutočnosti majúce vplyv na služby, ktoré využívate. Momentálne (6.6.2013) sa nachádzame v turbulentnej dobe na poli SMS správ. Slovenskí a českí mobilní operátori menia podmienky „hry“ a zavádzajú rôzne novinky, reštrikcie, ako sú rôzne filtre (home routing filter). Toto sa dotýka používania vlastných nastavení vo Vašom konte, ktoré v administrácii SMS nájdete pod názvom „Odosielateľom je“. My samozrejme v klientských nastaveniach ponechávame výber odosielateľa plne vo Vašich rukách, nakoľko rôzne špecificity sa vyskytujú na lokálnych trhoch a nie globálne, t.j. čo je v niektorej krajine obmedzené, to na druhej strane krásne funguje v inej krajine. Tu je prehľad aj s vysvetlením pre najčastejšie destinácie SMS správ:

Slovensko – využívame priame prepojenia na mobilných operátorov. Operátori postupne upúšťajú zavedením filtrov od možnosti povolenia vlastného čísla v poli „Odosielateľom je“. Dosiaľ však prejde i toto nastavenie vlastného čísla (nie je možné garantovať dokedy). Vlastné číslo umožňuje už len O2 (zatiaľ). Doporučujeme využívanie nastavenia odosielateľa SMS výhradne v tvare „moje meno“. 99% našich klientov správne používa práve toto nastavenie, takže sa pravdepodobne Vás tieto zmeny vôbec nedotknú. I tak doporučujeme kontrolu tohto nastavenia vo Vašom konte. V prípade, že ponecháte nastaveného odosielateľa ako Vaše číslo aj do iných slovenských operátorov, štandardne je odosielateľ takejto správy automaticky operátorom prekonvertovaný na: InfoSMS, SMS, Info, prípadne obdobne.

Rakúsko – úspešne fungujú všetky voľby v nastavení „Odosielateľom je“ (moje meno, moje tel.číslo, štandardný názov VitalFox)

Česká republika – tu je situácia zo všetkých spomínaných krajín najšpecifickejšia. Mobilní operátori vyžadujú nastavenie odosielateľa v tvare „moje meno“. Operátori upustili od použitia nastavenia „moje tel.číslo“, preto ho nedoporučujeme. Od samotnej siete záleží, ako doručí správu.

Vodafone CZ – v skorej dobe bude nutná registrácia mena odosielateľa priamo u operátora siete (informácie čakáme tento týždeň). Vodafone CZ to bude pravdepodobne spoplatňovať. Vodafone CZ spoplatňuje takúto registráciu. Stačí sa priamo na nás obrátiť s touto požiadavkou.
Telefonica CZ – je nutná registrácia mena odosielateľa, stačí keď sa na nás obrátite s touto požiadavkou a všetko vybavíme za Vás. Registrácia mena odosielateľa prebieha dvakrát mesačne (na začiatku mesiaca a v strede mesiaca), preto Vás prosíme o včasné kontaktovanie. V opačnom prípade sieť konvertuje meno na InfoSMS, prípadne VitalFox.
T-mobile CZ – sieť občas konvertuje meno odosielateľa na InfoSMS aj v prípade, že je použité vlastné nastavenie mena. update 9.6.2014 – je potrebná registrácia mena odosielateľa.

Po zhodnotení momentálnej situácie u českých mobilných operátorov zvažujeme aj možnosť, že by sme pre všetky správy smerujúce do Českej republiky zaviedli nastavenie mena odosielateľa na „VitalFox“. Dopady tohto kroku zatiaľ analyzujeme, chceme totiž poskytovať transparentné služby pre našich klientov, i keď situácia v ČR sa môže javiť ako málo prehľadná. V prípade tohto kroku Vás budeme informovať, sledujte preto i náš blog pre najčerstvejšie informácie.

update 9.6.2014 Českí mobilní operátori spoplatňujú toto nastavenie. Pre aktuálne sadzby nás kontaktujte. V prípade, že nemáte zaregistrované vlastné meno pre českých operátorov, bude toto meno prepísané automaticky sieťou na InfoSMS, Info, alebo SMS.

Čo by sa stalo pri použití môjho čísla odosielateľa v Českej republike? V Čechách je u operátorov prítomný filter, ktorý detekuje SMSky s vlastným číslom a posiela nám doručenku so stavom „Doručené“. Dá sa to považovať za „fake“ doručenky, t.j. nemusí to vždy znamenať úspešné doručenie. Naším cieľom je podávať Vám presné informácie a statusy správ, preto máte už od začiatku neobmedzený prístup k záznamom, či bola správa doručená alebo nie, teda presne tie isté doručenky, ktoré dostávame od operátorov mobilnej siete. Doručenky nepíšeme my, ale ich prijímame ako odpovede zo siete, to, že sú v niektorých prípadoch českých operátorov „fake“, žiaľ nevieme nijako identifikovať.

Čo doporučuje VitalFox ako odpoveď na momentálny stav pre všetky krajiny? Svojim zákazníkom doporučujeme nastaviť si meno odosielateľa SMS správ, pokiaľ ho ešte nepoužívate. Osvedčilo sa tiež uvádzanie mena kliniky na konci správ a telefonického kontaktu. Niektorí klienti vkladajú do správ i ordinačné hodiny, ktoré obľubujú hlavne majitelia zvierat. Vieme, že uvedenie každej takejto informácie v správe oceňujú majitelia zvierat, kedy majú všetky podstatné informácie hneď poruke.
Veľmi vhodné je tiež kombinovať informovanie prostredníctvom SMS správ aj s informovaním prostredníctvom emailových správ. V každom balíčku VitalFox majú klienti k dispozícii aj emailové notifikácie zdarma, škoda ich nevyužiť :-).
Pri potrebe použitia vlastného čísla Vám vieme ponúknuť pridelenie virtuálneho čísla, jednoducho nás kontaktujte.

update 22.11.2019 V nastavení „Odosielateľom je“ (moje meno, moje tel.číslo, štandardný názov VitalFox) sa vo väčšine krajín podľa reštrikcií lokálnych operátorov nezobrazí vlastný názov, ale priamo telefónne číslo uzlu VitalFox, ktorý bol použitý pre doručenie správy.

Vo VitalFox-e je našou absolútnou prioritou poskytovať služby včas a kvalitne. Vždy sa snažíme nájsť najvhodnejšie riešenia pre každú vzniknutú situáciu a informovať našich klientov. Nezabudnite preto občas sledovať i aktualizované informácie na našom blogu. :-)

Náš helpdesk a ja osobne som Vám k dispozícii pre zodpovedanie všetkých otázok.
Ďakujeme za podporu!

Filip Kovalovský


Chcete ZADARMO dostávať tipy a triky pre Vašu kliniku? Odoberajte ich tu

O autorovi - kto je ?

CEO v spol. aria33, s.r.o., podnikateľ, veterinárny lekár, autor VitalFox-u; od r. 2001 sa živo zaujíma o online technológie, dizajn & vývoj webov, občas programuje, prehlbuje si zmysel pre veterinárny marketing, a nielen veterinárny, tiež o biznis a teamleading... Delí sa o to, čo vie.

Chcete sa skontaktovať s Filipom Kovalovským? Máte záujem o konzultácie v oblasti veterinárneho menežmentu?

Máte niečo na srdci? Len do toho, napíšte nám komentár!

XHTML: Povolené tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*
Chcete ZADARMO dostávať tipy a triky pre Vašu kliniku? Odoberajte ich tu
VitalFox logo FoxMonitor Váš názor na VitalFox